Tarihçe

Tarihçe

 Fuat Ergenç İlköğretim Okulu; okulumuzun bulunduğu Merdivenli Köyü doğumlu işadamı Fuat Ergenç'in vasiyeti üzerine oğulları tarafından yaptırılarak Aralık 1999 tarihinde hizmete girmiştir. 20 yıla yakın bir süredir Merdivenli Köyü'nde hizmet vermektedir.

 

           Okulumuzun hizmete girmesiyle birlikte Subaşı Köyü, Hisarlı Köyü, Sivrikale Köyü, Balıkçı Köyü, Örnek Köyü, Güney Köyü, Tektaş Köyü ve Kuzayca Köylerinde bulunan okullar kapatılarak bu okullardaki öğrenciler okulumuza taşınmaya başlanmıştır. İlk yıllardaki öğrenci yoğunluğu olmasa da okulumuz eğitim öğretime devam etmektedir. 2005 yılından itibaren de okulumuzdaki bir sınıfımız Anasınıfına çevrilerek yaklaşık 13 yıldır Anasınıfı öğrencilerine de hizmet verilmektedir.

 

    2012/2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi dönüşümü nedeniyle okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada devam etmektedir.

22.02.2013 2002

BİNANIN TARİHÇESİ

Bina  Kasım 1999 tarihinde Fuat Ergenç İlköğretim okulu olarak hizmete açılmıştır. , 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fuat Ergenç İlkokulu-Fuat Ergenç Ortaokulu olarak hizmet vermektedir.



ÖĞRETİM ŞEKLİ

Gündüzlü Normal Öğretim



SINIF VE ŞUBE SAYILARI

Sınıf Sayısı :5

Şube Sayısı : 5

 

YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ

Okulumuz Pazar İlçe Merkezine ve Çayeli İlçe merkezine 9 km uzaklıkta Karadeniz Kara Yolu üzerindeki Merdivenli Köyü´nde bulunmaktadır.Okulumuzun bulunduğu köyde bir adet çay fabrikası ve bir özel lise bulunmaktadır.

 

DERSLİK ATÖLYE,LABORATUAR,SALON KÜTÜPHANE SAYILARI

Okulumuzda bir adet bilgi teknoloji sınıfı,bir adet fen laboratuarı,bir adet çok amaçlı salon,bir adet kütüphane,bir adet depo,bir adet öğretmenler odası ve 12 adet derslik bulunmaktadır